Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Medic şi asistent medical, urmăriţi penal pentru că ar fi cerut bani şi alimente pentru a facilita obţinerea pensiei de invaliditate

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 octombrie 2023

Un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu sunt urmăriţi penal pentru că ar fi cerut sume cuprinse între 500 şi 2.000 de lei şi alimente pentru a facilita obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentaţiei de către persoanele care beneficiau de această pensie. În acest dosar au avut loc luni, 30 octombrie, trei percheziţii în Mediaş şi Orăştie, urmând să fie audiaţi mai mulţi martori.

„În cursul zilei de astăzi, 30 octombrie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie. Ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş”, potrivit unui comunicat citat de News.ro.

Cei doi suspecți sunt cercetați pentru săvârșirea a nouă și, respectiv, opt infracțiuni de luare de mită. În perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit atât sume de bani cuprinse între 500 și 2.000 de lei, cât și produse alimentare, în schimbul îndeplinirii unor îndatoriri ce intră în sfera atribuțiilor lor de serviciu, în special pentru ajutorarea persoanelor care solicitau pensii de invaliditate sau revizuirea documentației existente pentru aceste pensii.

În cursul zilei de luni, mai multe persoane urmează să fie audiate în urma emitării de mandate de aducere de către procurorul de caz.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW