Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Medic: România trece printr-o catastrofă umanitară. 11,5% din decesele Europei sunt în România

By Redactia , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2021

Medicul Adrian Wiener susține miercuri, 29 septembrie, că România trece printr-o catastrofă umanitară, în contextul valului 4 al pandemiei. El avansează mai multe procente îngrijorătoare: din totalul deceselor raportate ieri în lume 5% sunt români, iar 11,5% din decesele Europei sunt în România.

„În ultimele 24 de ore am înregistrat o mortalitate peste dublul Europei și de 6 ori mai mult decât media lumii. 10.000 de persoane internate în spital, dintre care 300 de copii. Peste 1000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respirație pe un pat de ATI. Din totalul deceselor raportate ieri în lume 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România. Covârșitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile; prin vaccinare, prin măsuri de protecție”, a scris Wiener pe contul său de Facebook miercuri, 29 septembrie.

Medicul a explicat și cauzele pentru care s-a ajuns la această situație:

  • Scăderea încrederii în autorități, in decidenți, în clasa politică; de înțeles după 30 de ani de viermuială, impostură, jaf și exhibiționism politic înfiorător;
  • Atomizarea societății în care trăim; lipsa acuității pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat în jurul nostru. Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar în cazul unei catastrofe;
  • Gradul redus de alfabetizare științifică; lipsa gândirii critice; vocea criminală a antivacciniștilor militanți a răzbătut și are ecouri în mult prea mulți dintre compatrioții noștri: “vaccinul îți modifică ADN-ul, ”devii infertil”, ”e un experiment”, ”e doar o gripă”, “asasinii”, “botnițele” – expresii care au ucis și vor continua să ucidă oameni. La propriu.
  • Politizarea crizei sanitare – hienele politice care au decredibilizat permanent orice măsură, orice îndemn, orice decizie pentru a mai câștiga “favorabilitate” sau “intenție de vot” sau care or mai fi indicatorii de prin sondaje. Avem un partid care a asumat doctrinar antivaccinismul; acești oameni au cimitire în spate. Au întreținut constant și susținut ezitarea la vaccinare”.

Adrian Wiener mai subliniază că evoluția acestei catastrofe depinde de fiecare cetățean în parte și de modul în care decide să respecte măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

„Evoluția catastrofei în desfășurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, mai puțin de decidenți. Dacă alegem sau nu să fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; dacă alegem să purtăm mască, să evităm deplasările neesențiale, să ne vaccinăm- dacă nu am făcut-o încă. De cum reușim să avem grijă unii de alții. Decizia fiecăruia dintre noi și a noastră ca și comunitate poate avea impact asupra numărului de decese, asupra încărcării secțiilor de ATI, asupra suferinței de nedescris din spitale”, conchide postarea din mediul online.

Cele mai noi cifre de la autorități

Autoritățile au anunțat miercuri, 29 septembrie, 10.826 de cazuri de coronavirus și 207 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

În spitale, sunt internați 11.742 de bolnavi, dintre care 1.320 se află în stare gravă, internați în secțiile de Terapie Intensivă. 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.

10 dintre cei 207 pacienți decedați erau vaccinați. Aceștia aveau vârste cuprinse între 61 și 86 de ani și sufereau și de alte boli, precizează GCS.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 99910 additional Information to that Topic: mainnews.ro/medic-romania-trece-printr-o-catastrofa-umanitara-115-din-decesele-europei-sunt-in-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW