Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Medic de la Spitalul Rădăuți: Vin câte 10 ambulanțe deodată. Este ca pe front, nu mai putem rezista în acest ritm

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

Un medic de la Spitalul Municipal din Rădăuți, unitate medicală în care au fost confirmate cu coronavirus 24 de angajați, se plânge că nu mai face față numărului mare de pacienți care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) și susține că ar trebui ca și medicii de la Spitalul Județean Suceava să își facă curaj și să primească pacienții bolnavi sau suspecți de coronavirus. 

„Suntem la capătul răbdării. Nu vă puteţi imagina cum e să gestionezi 13 ambulanţe care vin aproape odată, în condiţiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente. Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline şi să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau. Iar la Rădăuţi se trimite ce e mai grav din judeţ, am avut şi 10 AVC-uri (accidente vasculare cerebrale) pe tură”, a declarat Alina Şorodoc, medic la Urgenţe, potrivit monitorulsv.ro.

Medicul susține că, în medie, la UPU sunt aduse, în 24 de ore, în jur de 100 de cazuri, cele mai multe grave.

„La Rădăuți este ca pe front și nu cred că exagerez cu nimic. Puteam înțelege dacă trebuia să rezistăm în acest ritm 10 zile, două săptămâni, dar deja nu mai putem și nu văd luminița de la capătul tunelului. (…) Cred că și colegii de la Suceava trebuie să treacă peste frica de a prelua pacienți bolnavi sau suspecți de COVID, noi nu mai putem rezista în acest ritm”, este apelul disperat al medicului.

Întrebat într-o apariție televizată de situația de la Spitalul Municipal Rădăuți, acolo unde 24 de cadre medicale, cele mai multe de la secțiile ATI și Chirurgie, au fost infectate cu coronavirus, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că recomandă „prudenţă”.

„Suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară joasă, dar avem o transmitere în instituții. Recomand prudență și respectarea regulilor în care consultăm un pacient, purtăm un combinezon. Ce e mai important este ce facem la sfârșitul unei zile de muncă. Cum dezbrăcăm acel combinezon. E foarte important. Toaleta pe care o facem, dușul pe care îl facem înainte de a pleca(…)Poate o să vedem o creștere a numărului de cazuri.(…)Sunt pacienții cronici care se vor prezenta la spital după două luni de stat acasă. Vor reveni în spitale având în vedere că pot fi primiți în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *