Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Medic de la Spitalul Militar din Sibiu: Nu avem echipamente de protecție, avem deja un caz de COVID-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , ,

Un medic de la Spitalul Militar din Sibiu susține că personalul medical nu are echipament de protecție și a avut deja contact cu un pacient infectat cu virusul Covid-19. Medicul susține că managerul testează, la trei zile după internare, doar pacientul, nu și contacții.

Medicul de urgență Cristina Opriță a scris, marți, pe Facebook, faptul că în Spitalul Militar din Sibiu nu există echipament de protecție pentru medici, iar în urma analizei cu computerul tomograf ar exista deja un pacient infectat cu coronavirus.

„Sunt medic de urgență CPU Spitalul Militar Sibiu. Nu avem echipament de protecție, avem deja un caz de Covid-19, plămân pozitiv la CT. Managerul spitalului a decis să fie testat pacientul după trei zile de la internare, a refuzat să testeze personalul contact, spunând că testarea este doar pentru pacienți, nu pentru personalul medical”, susține medicul.

Aceasta l-a întrebat pe Klaus Iohannis cum crede că vor fi ajutați pacienții, dacă doctorii se vor infecta.

„Aceasta atitudine de amatorism managerial va atrage consecintele inchiderii unui spital care ar trebui sa fie unul strategic. Nu avem echipament de protectie, nu avem personal, spitalul nu are un plan in ceea ce priveste circuitul pacientilor infectati. Doriti inchiderea spitalului? Va fi in maxim doua saptamani daca nu aduceti medici militari cu experienta manageriala”, a mai scris medicul.

Cristina Opriță susține că managerul spitalului i-ar fi amenințat pe medici cu desfacerea contractului de muncă.

În urma acestei postări, prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a cerut DSP Sibiu să verifice situația, potrivit Ziare.com.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW