Thursday, June 30, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății, în control la DSP București după ce o angajată a fost depistată pozitiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a mers în control la Direcția de Sănătate Publică din București. O angajată a DSP din Capitală a fost diagnosticată cu coronavirus.

 „Am venit astăzi să evaluez o situaţie, având un caz pozitiv, într-un context în care avem o pandemie. Nu am fost informat, tocmai am venit eu să mă informez aici şi efectiv să văd care este testarea celorlalţi angajaţi. Menţionez că aici sunt 70 din cei 250(…)O doamnă doctor depistată pozitiv, care a avut cinci contacți direcți, toți sunt în izolare în acest moment, și sunt 14 care s-au autodenunțat ca și contacți direcți, urmând ca astăzi să fie testați fiecare dintre ei”, a spus ministrul.

Întrebat dacă a fost vorba despre comunicare deficitară , ministrul a spus: „Nu a făcut comunicare”.

Tătaru a menționat că în zilele următoare o echipă de la Ministerul Sănătății urmează să evalueze situația Direcției de Sănătate Publică.

 „Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici și o echipă de la Ministerul Sănătății care să evalueze toată această anchetă și contextul în care s-a desfășurat ancheta. Este necesară o evaluare la nivelul tuturor DSP-urilor, a tot ce înseamnă evaluarea pacienților care în cele două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internați sau nu s-au regăsit sub controlul unui medic, precum și anchetele epidemiologice în derulare”, a mai spus Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW