Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Medic: Dacă nu respectăm măsurile de distanţare după 15 mai, ne-am putea infecta în lanţ

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , , ,

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, susține că după 15 mai, dacă nu vor fi respectate măsurile de distanțare socială, ne-am putea infecta în lanț, sub formă de efect de domino.

„Mi-aş dori să nu vedem în cifre o evoluţie nefavorabilă după 15 mai, pentru că există acest risc. Dacă în momentul ăsta transmiterea comunitară e totuşi restrânsă, lucrurile se pot schimba. În momentul în care vor fi mulţi pe stradă posibilitatea de a se infecta noi persoane există, şi de aici transmiterea să se facă în lanţ, să fie efectul de domino”, a declarat, la rândul său, dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la Institutul „Matei Balş” din Capitală, conform Antena 3.

Un studiu făcut pe un eșantion de 1.005 persoane, arată că doar 1,6% dintre acestea au dobândit anticorpi după ce au fost infectate cu coronavirus.

„Nivelul de imunitate pe care l-am regăsit în populaţia testată este sub 2%, ceea ce înseamnă că este foarte mic, şi până la apariţia unui vaccin singura noastră şansă este să respectăm măsurile de distanţare socială”, a spus dr. Larisa Chiriac, director medical grup Medlife.

Studiul MedLife pentru evaluarea imunizării naturale a populaţiei s-a derulat în perioada 24 martie – 30 aprilie, pe 1.005 oameni din rândul personalului medical şi auxiliar propriu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *