Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Meciurile de la EURO 2020 se vor disputa cu spectatori în tribune / Arena Națională va fi ocupată la 25% din capacitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2021

Meciurile organizate la București în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune, a anunțat marți Ministerul Tineretului și Sportului. 

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Tineretului și Sportului.

Dacă Guvernul nu ar fi permis accesul spectatorilor la cele patru meciuri organizate pe Arena Națională, România ar fi putut fi exclusă din circuitul EURO, după ce UEFA a decis ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu fani în tribune, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății, mai arată MTS.

Angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă. Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung”, a precizat sursa citată.

Arena Națională va putea fi ocupată în proporție de 25%, iar Structura Locală de Organizare a EURO 2020 și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor:

Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.

UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.

Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.

Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013”, este planul de acces al spectatorilor la meciurile din cadrul EURO 2020.

Planul propus de FRF a fost aprobat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și Comitetul Interministerial EURO 2020.

Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională” a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

Sursă foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW