Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Material radioactiv descoperit la Timișoara/ Zona a fost securizată

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 februarie 2024 Etichete: , ,

Regiunea în care s-a observat o creștere a radiațiilor și unde s-a descoperit material radioactiv, localizată în incinta Institutului de Igienă a Radiațiilor din Timișoara, sub autoritatea Direcției de Sănătate Publică Timiș, va fi menținută sub protecție, potrivit news.ro.

Autoritățile au anunțat că vor efectua curățarea zonei în care a fost descoperit materialul radioactiv printr-o companie specializată în decontaminare. Miercuri, s-a observat o creștere a nivelurilor de radiații în curtea Institutului de Igienă a Radiațiilor, parte a Direcției de Sănătate Publică Timiș, situată pe strada Victor Babeș din Timișoara, aproape de centrul orașului.

Poliția a colectat probe și investighează posibile încălcări ale legislației privind materialele nucleare sau alte substanțe radioactive.

”Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara ar fi fost identificată prezenţa unei surse de radiaţii”, a transmis şi IPJ Timiş.

”Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare)”, a transmis ISU Timiş.

foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW