Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Măsurile propuse de DSP București: Închiderea magazinelor la ora 18:00, limitarea numărului de clienți și cursuri ținute în mediul online

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 martie 2021

Direcția de Sănătate Publică propune ca magazinele din Capitală să fie închise la ora 18:00 în timpul săptămânii și la ora 16:00 în weekend, iar numărul clienților să fie limitat, astfel încât să se asigure o suprafață de patru metri pătrați. Afterschool-urile și locurile de joacă pentru copii ar putea fi închise, relatează Digi24.

În plus, DSP propune ca școlile să treacă în mediul online.

Obligativitatea instituţiilor şi autorităţilor publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic şi de a asigura dezinfectarea mâinilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaţilor, atât la nivelul aurotităţilor publice, cât şi la nivelul operatorilor economici, participarea zilnică în sistem online a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ”, a declarat Florentina Iacob, director adjunct al DSP București, marți seară, la Digi24.

Autoritățile iau în calcul ca magazinele din localitățile în care incidența trece de 6 cazuri la mia de locuitori să fie închise la ora 18:00 în timpul săptămânii, în timp ce în weekend să fie deschise până la ora 16:00, potrivit informațiilor Digi24.

Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităţilor şi competiţiilor sportive pentru amatori – deci cele profesioniste rămân deschise. Şi la nivel de spaţii comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri – este acea obligativitate de repsectare a spaţiului de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană, distanţă de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafaţa utilă pe care o are”, a adăugat Florentina Iacob.

La evenimentele religioase ar urma să participe cel mult 16 persoane.

E interzisă desfăşurarea de activităţi în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase şi acestea vor fi verificate prin controale”, a precizat directorul adjunct al DSP București.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență ar urma să aibă miercuri o ședința în urma căruia vor fi analizate măsurile propuse de experții în sănătate publică, după ce Capitala a ajuns la o incidență de 6,22 de cazuri la mia de locuitori.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW