Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Virusul care a făcut ravagii în China s-ar putea răspândi și în Europa. Măsurile luate de Ministerul Sănătății

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Specialiștii Ministerului Sănătății au stabilit, miercuri, primele măsuri care vor fi aplicate în aeroporturile internaționale și în unitățile sanitare pentru prevenirea și tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Astfel, au fost nominalizate unitățile sanitare care vor primi pacienți pentru asigurarea asistenței medicale, care vor fi spitalele de boli infecțioase din Iași, Timișoara, Constanța, Cluj iar în București – INBI ”Matei Balș” și SCBIT ”Victor Babeș”). Toate unitățile sanitare au obligația să asigure personalului medico-sanitar substanțele dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe în cantități suficiente, iar personalul medico sanitar din toate UPU / CPU / camere de gardă vor avea obligația ca pe tot parcursul serviciului să poarte echipament de protecție specific (masca și mănuși)”, potrivit comunicatului Ministerului Sănătății.

Primele cazuri de infecție cu virusul din Asia vor fi dirijate către INBI „Matei Balș” unde vor fi izolați pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate. De asemenea, „INBI ”Matei Balș” va redacta protocolul de diagnostic și tratament care va fi pus la dispoziția centrelor nominalizate”.

Totodată, în aeroporturile internaționale se vor distribui călătorilor materiale de informare referitoare la simptomatologia cauzată de coronavirus.

De asemenea, se recomanda asigurarea asistenței medicale în regim de  permanență, unde vor fi îndrumați pasagerii cu simptomatologie respiratorie / febră. Tot în aeroporturile internaționale, specialiștii de sănătate publică  recomandă achiziția de scannere termale în vederea identificării persoanelor care pot prezenta simptomatologie specifica”, potrivit sursei citate.

Primele îmbolnăviri din cauza coronavirusului au apărut acum o lună în China, iar în scurt timp infecția s-a răspândit și în Coreea de Sud, Thailanda și Japonia.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noua tulpină de coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru astfel de cazuri.

Sursă foto: Piața presei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *