Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , ,

Visarion Alexa, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală, și-a recunoscut faptele în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, fără însă a intra în detalii privind circumstanțele în care s-au produs, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Preotul nu va mai avea voie să slujească, nici să încheie acte administrative în calitate de paroh, fiind totodată obligat să informeze Centrul eparhial de evoluția cercetărilor în cazul său, potrivit unei decizii adoptate de Arhiepiscopia Bucureștilor.

O decizie finală pe linie bisericească în cazul preotului Visarion Alexa, spun reprezentanții Arhiepiscopiei, ar urma să fie luată după pronunțarea sentinței judecătorești.

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar. Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel.
Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală

Visarion Alexa (47 ani), cunoscut public după mai multe apariții tv, a fost reținut de poliție sâmbătă, 17 septembrie, și pus sub acuzare pentru de agresiune sexuală, după ce o femeie în vârstă de 37 ani a reclamat că ar fi fost abuzată după spovedanie.

Într-un punct de vedere transmis presei, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, s-a declarat șocat, menționând faptul că nu are detalii despre ceea ce s-a întâmplat.

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează”, a declarat Vasile Bănescu.

CITEȘTE ȘI: Detalii din dosarul lui Visarion Alexa. Cum ar fi abuzat-o preotul pe enoriașă 

Avocata preotului: A fost o relație de prietenie

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW