Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Măsurile drastice luate de companiile aeriene de teama epidemiei cu coronavirus / Consultant în turism: China încurajează cu bani reluarea zborurilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Obiective turistice închise, vacanțe anulate, bilete de avion pierdute, zboruri suspendate, sunt doar câteva din efectele pe care epidemia de coronavirus le-a avut asupra turismului în ultimul timp. Datele din 4 martie arată că la nivel mondial au fost confirmate în total 93.076 de cazuri de coronavirus, 3 202 decese și 51 026 de persoane vindecate.

Măsurile luate de 12 companii aeriene

Potrivit lui Răzvan Pacu, consultant în turism, câteva dintre cele mai cunoscute companii aeriene au început să pună în aplicare măsuri drastice în contextul epidemiei de coronavirus, după cum urmează:

„1. Blue Air reduce capacitatea de zbor în şi dinspre Italia, din luna martie şi până la începutul lunii aprilie 2020, în contextul răspândirii virusului şi al instalării carantinei pentru pasagerii ce călătoresc în şi dinspre mai multe oraşe din Italia.

2. Turkish Airlines a anunțat duminică că a anulat temporar toate zborurile către Italia. Zborurile către China și Iran fuseseră deja anulate anterior.

3. Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor și va reține la sol 150 de avioane. 25 dintre acestea erau destinate zborurilor lung-curier, în timp ce restul de 125 sunt zboruri scurte și medii. Totodată, Lufthansa Group extinde suspendarea zborurilor către China până la 24 aprilie, către Teheran până la 30 aprilie și reduce serviciile către și dinspre nordul Italiei cu 25%.

4. Începând din 13 martie și până pe 2 aprilie, Wizz Air a anulat 22 din cele 27 de zboruri/saptamana din Romania spre Italia pe care trebuia să le opereze în acest interval de timp.

5. Ryanair anulează până la 25% din zborurile spre Italia din Europa între 17 martie şi 8 aprilie, drept consecinţă a coronavirusului.

6. American Airlines anulează zborurile din şi spre Milano Malpensa din şi spre aeroporturile New York JFK şi Miami. Zborurile ar trebui să se reia pe 25 aprilie.

7. Și British Airways a transmis că anulează sute de zboruri din Marea Britanie către destinații din Italia, Franța, Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Elveția și Statele Unite.

8. easyJet a anunţat că va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse.

9. Alitalia a întrerupt 38 de curse naţionale şi internaţionale, iar Iberia şi Vueling şi-au reorganizat capacitatea zborurilor spre Italia.

10. United Airlines își va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite și Canada și cu 20% zborurile în străinătate în aprilie.

11. Brussels Airlines a redus frecvenţa zborurilor cu 30% spre destinaţii precum Milano, Roma şi Veneţia.

12. Bulgaria Air a suspendat cursele spre şi dinspre Milano până pe 27 martie”, a scris Răzvan Pascu, pe pagina sa de Facebook.

China încurajează cu bani reluarea zborurilor

Răzvan Pascu susține, în postarea sa, că statul chinez oferă un sprijin financiar tuturor companiilor aeriene care au fost afectate de coronavirus. China încearcă să încurajeze astfel ca operatorii să-și reia activitatea și zborurile.

„Pentru fiecare loc disponibil pe kilometru, statul chinez acordă 0,0176 yuani pentru rutele împărţite de mai mulţi operatori aerieni şi 0,0528 yuani pentru rutele operate de o singură companie aeriană”, explică Răzvan Pascu.

Sprijinul este acordat pentru zborurile efectuate în perioada 23 ianuarie – 30 iunie.

FMI: O treime din țările membre ale fondului sunt afectate de coronavirus / Ajutor pentru țările sărace să combată epidemia

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional, a anunțat, miercuri, că o treime din cele 189 de țări membre ale fondului sunt afectate în prezent de epidemia de coronavirus.

Potrivit acesteia, FMI pune la dispoziție o finanțare urgentă de 50 de miliarde de dolari, care include împrumuturi cu dobândă redusă sau fără dobândă pentru țările sărace cu sisteme de sănătate slabe. Banii reprezintă un sprijin pentru aceste state pentru a combate răspândirea epidemiei.

Mai mult, șefa FMI a mai spus că nu există șanse de creștere economică pentru anul în curs.

„FMI se așteaptă acum că în 2020 creșterea economică mondială să se situeze sub rata de 2,9% din 2019, iar previziunile revizuite vor fi publicate în săptămânile următoare”, a spus Kristalina Georgieva, citată de Mediafax.

De asemenea, banca Mondială a anunțat, marți,  că va oferi 12 miliarde de dolari în fonduri imediate pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să-și îmbunătățească serviciile de sănătate.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW