Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Măsurile au dispărut, dar numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească

By news.ro , in Stirile zilei , at 22 martie 2022

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a afirmat marţi, 22 martie, că se observă o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar acest lucru poate fi observat şi la internările în unităţile medicale. Ea a menţionat că numărul de decese la pacienţii infectați cu SARS-CoV-2 este în scădere.

Observăm o creştere a numărului de cazuri. Creşterea nu este foarte mare, dar este totuşi semnificativă (…) Observăm o descreştere a numărului de decese, ceea ce este îmbucurător, dar este într-un fel normal, totdeauna prima dată creşte numărul de cazuri, urmat după aceea de încărcarea spitalelor, atât în paturi normale pe secţii, cât şi ATI”, a declarat Adriana Pistol într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că rata de reproducere a cazurilor a început să crească.

“Rata de pozitivitate faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9%, mai exact 8,9%, a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească, a ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet se apropie de cifra 1 ceea ce susţine acea creşterea a numărului de cazuri, acest lucru ne arată şi faptul că există posibilitatea să se ducă, o să vedem cum va evolua săptămâna viitoare, dar există probabilitatea să se ducă undeva peste cifra 1”, a explicat secretarul de stat.

Adriana Pistol a recomandat purtarea măştii de protecţie şi evitarea aglomeraţiilor.

“Ceea ce aş dori să transmit tuturor este că această uşoară creştere a numărului de cazuri ne face să revenim într-un ritm insistent asupra respectării măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii le-a comunicat de fiecare dată şi care nu sunt extrem de dificile (…) Mă refer aici la igiena personală, la evitarea aglomeraţiilor şi la portul măştii medicale, mai ales în mijloacele de transport în comun, unde putem observa că lumea s-a relaxat”, a transmis Adriana Pistol.

Ministerul Sănătăţii a anunțat, marţi, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19, cu 2.904 de cazuri mai multe decât în urmă cu o zi.

Din data de 9 martie, restricțiile menite să prevină răspândirea coronavirusului au fost ridicate, odată cu încetarea stării de alertă pe teritoriul României.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW