Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Măsuri propuse de Ministerul Educației pentru desfășurarea activității în școli: Elevii care au fost declarați contacți direcți ai unor cazuri confirmate și refuză testarea, nu vor fi primiți

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 februarie 2021

Elevii care au fost declarați contacți direcți ai unor persoane confirmate cu COVID-19, în situația în care refuză testarea, nu vor fi primiți în instituția de învățământ timp de 14 zile este una din măsurile propuse de Ministerul Educației pentru modificarea ordinului de reluarea a activității fizice în școli, a declarat Sorin Câmpeanu, pentru Hotnews.ro.

Oficialul a precizat că în această săptămâna urmează să fie centralizate toate propunerile venite din partea instituțiilor de învățământ pentru modificarea ordinului comun cu ministrul sănătății în baza căruia s-a reluat activitatea școlilor în format fizic.

Măsuri propuse de Ministerul Educației: 

Elevii care au fost declarați contacți direcți ai unor cazuri confirmate și care nu au simptome, în situația în care refuză testarea, nu vor fi primiți în unitatea/instituția de învățământ minim 14 zile.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, la orele de specialitate din învățământul vocațional, precum și în învățământul special. Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipă se recomandă a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomanda organizarea orelor de educație fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măștii). Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, precum și după finalizarea orei de educatie fizică.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția depășirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.

Elevii din învățământul special pot face ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește unitatea de învățământ preuniversitar, cu excepția carantinei când desfășurarea procesului de învățământ se va face online.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW