Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Măsuri excepționale anunțate de DSU pentru tratarea pacienților COVID

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Directorii de spitale vor putea suspenda concediile personalului medical, examenul pentru medicii rezidenți din anul V în specialitatea medicină de urgență va fi amânat iar cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență vor fi suspendate, potrivit unor ordine întocmite de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență a întocmit luni, 11 octombrie, patru ordine pentru  luarea unor măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situației pandemice dificile regăsită în acest moment:

Managerii unităților sanitare, în funcție de nevoile operaționale dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum și încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile. (Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora. O măsura similară a fost luată și în cazul angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Medicii rezidenți de anul V în specialitatea medicină de urgență care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie 2021 vor susține aceste probe în luna decembrie 2021.

Cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență prespitalicească și respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021 iar medicii înscriși se reîntorc în unitățile de bază.

În plus, vor fi dislocate echipaje medicale suplimentare:

1. IGSU asigură dislocarea în municipiul București a două posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unităților subordonate. Locațiile se vor stabili ulterior, în funcție de nevoile operaționale.

2. IGSU asigură dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal și victime multiple și a 10 ambulanțe B2 în municipiul București, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospecială se vor asigura câte 2 echipaje complete, care să deservească intervenții în regim permanent, pe durata a 24h. Locațiile se vor stabili ulterior, în funcție de nevoile operaționale.

3. Pentru creșterea capacității de răspuns la nivelul SABIF, cu sprijinul Ministerului Apărării și a Ministerului Afacerilor Interne, șase ambulanțe (cinci aflate în dotarea MApN și un în dotarea MAI -Direcția Medicală a MAI) cu șofer, se vor alătura Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Acestea vor deservi pentru sprijinirea SABIF in activitățile specifice de testare a cetățenilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW