Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Măsuri dispuse pentru punerea în funcțiune a spitalului de campanie de la Timișoara

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru instalarea unui spital de campanie la Timișoara, în care vor fi tratați pacienți cu COVID-19. În acest context, a fost emis care cuprinde măsurile pentru operaționalizarea unității medicale.

Spitalul de campanie și tabăra de carantinare vor fi amplasate pe stadionul CFR din Timișoara.

De asemenea, la nivelul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Virgil Popescu” vor fi luate măsuri pentru sistarea internărilor, transferul sau externarea pacienților deja internați, stabilirea unor spații de cazare pentru personalul care va lucra la spitalul de campanie. În plus, urmează să fie stabilit modul de lucru și împărțirea responsabilităților.

La spitalul care va fi amplasat vor lucra cadre medicale din cadrul Ministerului Apărării împreună cu personal din rețeaua medicală din Timișoara.

Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Sursa foto: MApN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *