Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Măsuri de siguranţă luate de organizatori înaintea discursului lui Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Tuşnad. Accesul „Frăției Ortodoxe”, interzis

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2023 Etichete: , ,

Organizatorii celei de-a 32-a ediţii a Universităţii Libere de Vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos, care are loc la Tuşnad, au luat măsuri de siguranţă înaintea discursului premierului ungar Viktor Orban, aşteptat sâmbătă, la 10.30, anunţând că refuză intrarea la eveniment a reprezentanţilor asociaţiei „Frăţia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruinţă”. La Tuşnad se află deja zeci de persoane cu drapele tricolore, care vor să intre la eveniment, unde accesul se face pe bază de înregistrare.

”Având în vedere apelul public postat de asociaţia „Frăţia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruinţă” vă comunicăm următoarele: refuzăm intrarea persoanelor din cadrul acestei organizaţii, precum şi a tuturor persoanelor în cazul cărora există suspiciunea că vor încălca legea sau, care reprezintă pericol asupra participanţilor”, au transmis încă de vineri organizatorii evenimentului.

Un alt anunţ făcut sâmbătă consemnează că înregistrarea participanţilor cetăţeni români se face la punctele de control 1 şi 3, iar pentru cei din străinătate sunt disponibile punctele de control 4 şi 6.

Câteva zeci de persoane cu drapele tricolore, unele în costum naţional, se află la Tuşnad şi probabil vor încerca că intre în perimetrul în care are loc adunarea la care este aşteptat discursul lui Orban.

Liderul acestora şi iniţiatorul acţiunii Mihai Târnoveanu a postat vineri seară un mesaj pe Facebook în care solicită ca ”toţi românii să vină îmbrăcaţi civil, fără costum naţional sau însemne specifice”.

”Face parte din strategia noastră, vă rog să o respectaţi. La ora 9,30 în faţa Bisericii Ortodoxe din Băile Tuşnad vă voi explica detalii. Comportamentul nostru va trebui sa fie EXCLUSIV PAŞNIC, indiferent de eventualele provocări. Nu se huiduie, nu ne luam la ceartă cu nimeni, indiferent ce ar fi”, a scris el.

Sursa foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW