Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Măsuri anunțate de ministrul Agriculturii pentru combaterea efectelor secetei: Simplificăm mult ghidul solicitantului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că a pregătit o procedură simplificată prin care agricultorii afectați de secetă pot solicita sprijin din partea statului. Totodată, acesta a precizat că pentru acest program vor fi alocate 40 de milioane de euro.

„Am adus modificări importante pentru acordarea unei densități unice de sprijin pentru toți fermierii: 70% sprijin maxim. Am revizuit procesul de organizare a sesiunilor, eliminând cele două etape aferente culturilor de primăvară, respectiv toamnă și deschidem o sesiune anuală pentru toate tipurile de cultură sau specie. Simplificăm mult ghidul solicitantului și am renunțat la trei piese din șapte de la dosar: contractul de asigurare cu anexe, documentul sau documentele care atestă plata a cel puțin 50% din valoarea integrală a primei de asigurare, actul de identitate și documentul privind codul IBAN”.

De asemenea, oficialul a precizat că procedura va fi lansată în jurul datei de 11 mai.

„Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru această măsură va fi lansată în prima jumătate a lunii mai, estimativ pe 11 mai. Va avea o alocare disponibilă de circa 40 de milioane de euro. Nu se aplică selecția proiectelor, toate cererile eligibile vor fi finanțate”, a spus Adrian Oros, într-o conferință de presă.

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW