Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Măsuri anunțate de Ludovic Orban împotriva COVID-19: Va fi solicitat sprijinul medicilor din rețeaua școlară / Schimbarea șefilor de la DSP care nu își fac datoria

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , ,

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis joi, 12 martie, o serie de măsuri care vor fi luate pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus. Printre cele mai importante se numără schimbarea șefilor de la Direcțiile de Sănătate Publice care nu își îndeplinesc sarcinile și faptul că va fi soliciat sprijinul și al medicilor din rețeaua școlară.

„La ora actuală există 50 de cazuri diagnosticate cu coronavirus. Cred că numărul de persoane diagnosticate denotă că măsurile pe care le-am luat, chiar dacă am fost criticați, au generat efecte. După cum ați putut consta persoanele care au fost infectate cu COVID-19, aproape toate erau în carantina, fie era în izolare la domiciliu în urma anchetei epidemiologice. Practic ca urmare a măsurilor pe care le-am luat am putut să împiedicăm ca persoanele infectate să nu împrăștie către familie, prieteni, colegi de birou.”

Ludovic Orban a anunțat demiterea funcționarii publici care nu își fac datoria.

„Întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică și schimbarea de urgență a celor care nu își fac datoria. Nu putem accepta directori care sunt în concediu medical de o luna de zile,  sau directori care sabotează efectivele de medici care să susțină activitatea. Direcțiile de Sănătate Publică sunt vitale în eforturile pe care le facem. Va trebui să identificăm resursele umane pe care să le punem la dispoziția Direcții de Sănătate Publică.”

Ludovic Orban a declarat că va fi solicitat sprijinul medicilor din rețeaua școlară și va fi utilizată rețeaua de spitale aflată în subordine Ministerului Transporturilor. De asemenea, vor fi făcute achiziții în regim de urgență pentru dotarea centrelor de carantină.

„Am apelat la doamna ministru Anisie, există foarte mulți medici în rețeaua școlară care trebuie solicitați să susțină efortul pe care îl facem. Există în rețeaua Ministerului Transporturilor 16 spitale unde trebuie apelat la specialiști. Estimăm o creștere a numărului de persoane care vor fi supuse anchetelor epidemiologice. DSP-urile și spitalele trebuie susținute prin intermediul ambulanțelor ca să se poată preleva probele de la persoanele aflate la domiciliu. (…) Contractarea în regim de urgență a celor necesare centrelor de carantină. Încă o chestiune care ține de pregătirea rețelei pentru a primi pacienți. Avem un număr mic de persoane diagnosticate, dar noi trebuie să pregătim gradual spitalele care au capacitatea de a asigura tratamentele sau specialiștii necesari”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW