Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Măsura Guvernului Orban pentru rezolvarea problemei supraaglomerării din penitenciare: Împrumut de 177 de milioane euro pentru construcția a două penitenciare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Soluția găsită de Guvernul Orban pentru rezolvarea problemei supraaglomerării din penitenciare, semnalată în condamnarea României de către CEDO, este un împrumut de 177 de milioane euro pentru construcția a două penitenciare și două centre pentru angajații din sistem.

Guvernul a aprobat, marți, un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în acest scop. Data limită de tragere a sumelor împrumutului este 31 mai 2025.

„La capitolul Justiţie a fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut, va fi finanţată construcţia a două penitenciare în Berceni, Prahova şi altul în judeţul Buzău, precum şi construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în judeţul Ilfov şi un alt centru de recuperare a capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în judeţul Braşov. Costul proiectului este de 221,5 milioane euro, din care valoarea împrumutului este de 177 de milioane de euro”, a spus Dancă, într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria.

Proiectul este estimat a se implementa pe o perioadă de circa 6 ani.

Unul din penitenciare ar urma să se construiască în localitatea Berceni, județul Prahova și va avea o capacitate de 1000 de locuri. Celălalt centru de detenție ar urma să se ridice în localitatea Unguriu, județul Buzău și ar trebui să aibă capacitatea de 900 de locuri.

În plus, ar mai urma să fie ridicate un centru pentru angajații din sistemul penitenciar în localitatea Pantelimon, județul Ilfov și unul în localitatea Rodbav, județul Brașov.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, gradul de aglomerare din închisori este, în 2019, de 112,47%, capacitatea de cazare fiind de 18.262 de locuri, raportat la un spațiu minim de 4 metri pătrați pentru fiecare deținut.

O soluție găsită de fostul Guvern pentru reducerea gradului de supraaglomerare din închisori a fost adoptarea legii recursului compensatoriu, măsură prin care 22.917 de deținuți, din care peste 1 000 închiși pentru crimă, au fost eliberați.

sursa foto: Dreams Time

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/masura-guvernului-orban-pentru-rezolvarea-problemei-supraaglomerarii-din-penitenciare-imprumut-de-177-de-milioane-euro-pentru-constructia-a-doua-penitenciare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW