Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Măștile de protecție pot reduce cu 75% răspândirea Covid–19 – STUDIU

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 mai 2020 Etichete: , , ,

Potrivit unui studiu realizat în Hong Kong, purtarea măștilor de protecție pot reduce semnificativ riscurile infectării cu COVID – 19.

Rata de transmitere a virusului prin particulele sau prin stropii rezultați din respirație scade cu 75% când este purtată masca, potrivit cercetătărilor, citați de SkyNews.

”Impactul purtării măștii ca măsură de protecție împotriva virusului este imens”, a declarat doctorul Yuen Kwok – yung, din cadrul Universității din Hong Kong.

Doctorul Yuen, care a ajutat la descoperirea virusului SARS în 2003, a explicat că echipa sa a realizat acest studiu deoarece liderii lumii, inclusiv OMS, au pus la îndoială eficiența măștii.

După cum ne amintim, la începuturile pandemiei OMS susținea că purtarea măștilor este ineficientă în prevenirea răspândirii virusului.

În mai multe țări din Europa și nu numai a fost introdusă obligativitatea purtării măștilor de către cetățeni. În România, cetățenii sunt obligați să poarte măști de protecție, pe perioada stării de alertă. în spațiile publice închise.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW