Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Măști în valoare de aproape nouă milioane de euro, scoase de pe piață în timpul pandemiei de COVID-19 | Firme date pe mâna procurorilor

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 11 martie 2021 Etichete: ,

Din martie 2020 și până în prezent, autoritățile au scos de pe piață măști de protecție în valoare de peste 40 de milioane de lei (aproximativ 8,6 milioane de euro). O parte dintre ele, în valoare de aproape jumătate de milion de euro, au fost oprite de la vânzare pentru că prezentau riscuri pentru populație.

Astfel, Inspectorii de la Protecția Consumatorului au oprit de la vânzare măști în valoare de 42,47 milioane de lei. Dintre acestea, produse în valoare de 40,4 milioane lei au fost scoase de pe piață temporar, până la intrarea în legalitate.

Restul măștilor, în valoare de 2,07 milioane de lei (circa 400.000 euro) au fost scoase definitiv de pe piață, fiind considerate periculoase.

Informațiile apar într-un document al Ministerului Economiei, transmis la solicitarea unui parlamentar.

Suspiciuni de fapte penale

Potrivit autorităților, procurorii au fost sesizați pentru a verifica posibile încălcări ale legii de către unele firme.

Urmare a rezultatelor controalelor desfășurate în domeniul măștilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a considerat oportun să transmită Raportul de sinteză ce vizează acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea măștilor, în vederea efectuării cercetării cu privire la savârșirea de posibile fapte de natură penală de către operatorii economici menționați în cadrul Raportului, către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul București”, potrivit sursei citate.

Foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW