Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Mașinile cu volan pe dreapta ar putea să nu mai fie înmatriculate în România

By Redactia , in Stirile zilei , at 15 iulie 2020 Etichete: , ,

Registrul Auto Român a transmis, printr-un comunicat de presă, că mașinile din Marea Britanie care au volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România.

Măsura ar putea intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Noua regulă se va aplica doar dacă nu se va prelungi perioada de tranziţie dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană.

“Până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită. În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV (Cartea de Identitate a Vehiculului), dacă respectă celelalte condiţii aplicabile”, se arată în comunicatul RAR.(…)De la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană nu va fi prelungită, omologarea emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta provenite din UK vor fi tratate asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terţ din afara UE şi nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România”, arată RAR, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curăţenie stradală), precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 şi M3, uşile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW