Friday, October 7, 2022
Jurnalism corect


Mașini de lux furate din străinătate, înmatriculate ilegal în România: Mai mulți funcționari de la două primării de sector din Capitală și doi interlopi, vizați în dosar – SURSE

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 mai 2021

Oamenii legii au făcut, miercuri, 48 de percheziții domiciliare în mai multe județe din țară și au pus în aplicare 51 de mandate de aducere, într-un dosar ce vizează înmatricularea unor mașini de lux furate din străinătate. Mai mulți funcționari de la direcțiile de Taxe și Impozite ale Sectoarelor 4 și 5 și doi interlopi sunt printre cei implicați în dosar, potrivit unor surse Main News. 

În această dimineață Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a pus în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară și 51 de mandate de aducere, în București și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Mureș, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participație improprie la fals intelectual și tăinuire”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Din 2020, mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate le-ar fi transportat și înmatriculat pe teritoriul României folosind acte false.

Nicolae Dumitrașcu, zis Amar Duduianu și „Buburuza” din Clanul Sportivilor se numără printre interlopii care i-ar fi mituit pe funcționari, pentru a înmatricula mașinile de lux furate din străinătate.

Din extinderea cercetărilor a rezultat și faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins și primit diferite sume de bani pretinzând că au influență asupra unor angajați din direcțiile de taxe și impozite ale unor primării și Registrul Auto Român și îi pot determina pe aceștia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să își îndeplinească în mod contrar atribuțiile de serviciu și să înmatriculeze aceste autoturisme”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Poliţia Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW