Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice deschise / Când ar urma să intre în vigoare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2021

Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise, în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 trece de pragul de 6, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Concret, autoritățile au explicat că o persoană care circulă singură sau alături de un membru al familiei într-un spațiu deschis care nu este aglomerat nu trebuie să poarte masca de protecție.

Masca de protecție va fi obligatorie în cazul în care persoana respectivă interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună.

Când ar urma să intre în vigoare

Deși Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus încă de săptămâna trecută ca masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice deschise, a fost nevoie de o completare a Legii în acest sens.

Concret, autoritățile au fost nevoite să completeze Ordinul ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr.874/81/2020, care fusese modificat în luna mai. Acest lucru s-a întâmplat abia marți, 6 octombrie, iar documentul ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial în aceeași zi.

Astfel, după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, Guvernul ar trebui să adopte o nouă Hotărâre, prin care să instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

După ce Guvernul va adopta Hotărârea respectivă, autoritățile locale, inclusiv Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), ar trebui să se întrunească într-o altă ședință pentru a adopta măsura menționată și să specifice de când va intra în vigoare.

Guvernul urmează să se întrunească într-o ședință marți de la ora 17:00.

CITEȘTE ȘI: Ce poate face Guvernul Cîțu în perioada de interimat

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Am un sentiment de bucurie pt. ,,Romania Educară”, specificat pt.copii, studenți, șc. profesionale, cu grija pt. OM ! Ășteptam de la conducere în România noastră, investiții mari în agricultură și producție alimentară de calitate, construcții, cercetare, turism, care de 31 ani au stagnat ! Avem nevoie de o națiune activă puternică, un apel către romănii din diaspora, pt. refacerea țării, acum în cumpănă grea !!! Avem nevoie de o guvernare responsabilă pe criterii de meritocrație, care-și asumă un proiect de țară specific !!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW