Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aeroporturile și avioanele europene

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 mai 2022

Autoritățile europene au decis că masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aeroporturi și avioane începând cu data de 16 mai, relatează Politico.

Începând cu săptămâna viitoare, măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii în timpul călătoriei prin aer, măsură aliniată la schimbările adoptate de autoritățile naționale din Europa”, a declarat, miercuri, Patrick Ky, directorul Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației și Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) au publicat, miercuri, un ghid în care notează că decizia a fost luată în baza numărului ridicat de persoane vaccinate pe teritoriul UE și al imunității dobândite în ultimii doi ani de pandemie.

În schimb, ghidul celor două agenții europene arată că purtatul măștii reprezintă „cea mai puternică formă de protecție împotriva transmiterii COVID-19”.

Totodată, autoritățile europene lasă la îndemâna companiilor aeriene să decidă vor păstra obligativitatea măștii de protecție și după data de 16 mai.

Persoanele care zboară în țări unde masca de protecție încă este obligatorie în transportul în comun vor fi nevoite să o poarte la rândul lor, se mai arată în ghidul celor două agenții.

Pasagerii trebuie, în schimb, să se comporte responsabil și să respecte alegerile persoanelor din jur. Un pasager care strănută și tușește trebuie să ia în considerare să poarte masca de protecție”, a adăugat directorul EASA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *