Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Mărturiile martorilor atentatului din Kabul: Trebuia să te asiguri că nu calci pe cadavre

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 august 2021

Doi cetățeni afgani, martori ai atentatului terorist de joi, 26 august, din Kabul, au povestit scenele de groază prin care au trecut după atacul sinucigaș revendicat de gruparea ISIS-K, relatează CNN

Muhammad, un fost colaborator al armatei Statelor Unite ale Americii și Alianței Nord-Atlantice în Afganistan care nu a vrut să își dezvăluie identitatea din motive de securitate, se afla joi la aeroport alături de familia lui pentru a încerca să fugă din țară.

Mă aflam la aproximativ 50 de metri de explozia care s-a produs joi(…)Nu pot să descriu, era ca o scenă dintr-un film care se petrecea în realitate”, le-a spus Muhammad reporterilor CNN.

Ulterior, a încercat să își ferească copilul de imaginile tulburătoare și i-a acoperit vederea, a mai povestit acesta.

Era un râu de sânge…dacă voiai să faci câțiva pași trebuia să te asiguri mai întâi că nu calci pe cadavre”, a precizat cetățeanul afgan.

E ca și cum cineva mi-a luat pământul de sub picioare. Pentru un moment am crezut că mi-a explodat timpanul și mi-am pierdut auzul”, a povestit pentru Reuters un fost angajat al unui grup internațional din Kabul, citat de CNN.

Cel puțin 170 de persoane și-au pierdut viața în urma atentatului terorist petrecut la Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul. Printre victime se numără și 13 militari americani.

Un atac sinucigaș cu bombă s-a produs la poarta Abbey a aeroportului în jurul orei locale 17:50, deflagrația fiind urmată de un atac cu focuri de armă. Un alt atac cu bombă a avut loc la Hotelul Baron, situat în apropierea aeroportului.

Oficialii occidentali au avertizat de-a lungul zilei de joi că un atentat terorist ar fi urmat să aibă loc în timp ce militarii SUA și NATO încercau să-și evacueze cetățenii din Afganistan.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW