Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Mărturiile cutremurătoare ale supraviețuitorilor din clubul Colectiv. Noi audieri în dosar, la Tribunalul București

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Mai multe persoane, supraviețuitori și rude ale victimelor din tragedia din clubul Colectiv au fost audiate, vineri, la Tribunalul București. Tedy și Mihai Popescu sunt doi dintre tinerii care au reușit să scape cu viață din incendiul produs pe 30 octombrie 2015.

Mihai Popescu, tânărul în scaun cu rotile care a fost salvat de prieteni din incendiul de la Colectiv, a fost audiat la Tribunalul București în regim de urgență.

„Am suferit arsuri de gradul 3 pe 36% din corp, pe mâini. Pe piept, picioare și gât am arsuri de gradul 2 și 1. În total am zăcut peste 4 luni prin spitale în țară. Am suferit peste 30 de intervenții chirurgicale. Mâna dreaptă nu o pot folosi deloc . Am pierdut și un deget. Stânga poate fi folosită doar parțial. Nu am plămânii afectați. Deficitul motoriu e dinainte de incendiu. Înainte de incendiu puteam folosit complet mâinile. Mă puteam mișca cu caruciorul cu rotile. Acum am nevoie de ajutor permanent fiind în cărucior cu rotile. Înainte practicam înot de performanță dar acum nu mai pot. Profesional este imposibil să mai fac specializarea pentru care m-am pregatit, respectiv desen grafic in domeniul IT. Pot folosi calculatorul dar nu pot desena. Viața de familie a fost afectată sever. Mama mea a murit la scurt timp. Pe fondul acestei tragedii mamei i-a revenit un cancer pe care îl avuse și nu a reușit să îi mai faca față. Mă ajuta tatăl și mătușa mea. Mă simt demoralizat pentru schimbarea subită a planurilor de viață”, a declarat tânărul.

Oprea Mariana, cunoscută ca Tedy, este arsă pe aproape toată fața și pe tot capul.

„Am avut un atac de panică. Scuze. Sunt mai multe. Am arsuri pe 45 la sută din corp, de gradele 2 și 3. Am ajuns prima oară acasă după trei luni. Am fost spitalizată în total aproximativ …nu prea pot aproxima. Am avut peste zece operații. După externare am facut kinetoterapie și terapie psihologică. Am pierdut toate degetele de la mâna stângă și unul de la mâna dreaptă.(își arată mâinile judecătorului care nu poate privi). Plămânii mi-au fost afectați. Respir dificil constant. Obosesc imediat. Insuficientă respiratorii acută. Lucram atunci ca arhitect dar făceam design grafic 3D. Nu mai pot face nimic. Se lucra cu creion electronic și mouse. Capacitatea mea de muncă e pierdută în proporție de 90%. Mama și fratele meu au suferit foarte mult. Au fost mereu alături de mine. Mama a depus imediat dosarul de pensionare după accident”, a povestit Tedy.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW