Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Mărturia unui medic român, întors din Republica Moldova, unde a tratat pacienți cu COVID-19: A fost groaznic să văd spitale întregi goale pentru că medicii erau infectați cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Medicul Georgiana Matei a fost printre cadrele medicale detașate în Republica Moldova pentru a ajuta la tratarea COVID-19. Aceasta declară că a fost impresionată de imaginea cadrelor medicale care erau internate la secția de Terapie Intensivă și a rămas cu părere de rău că nu au putut avea un procent mai ridicat al pacienților vindecați. 

„Ce am trăit acolo a lăsat răni adânci în sufletul meu. M-a convins. Este ca un război mondial cu un inamic nevăzut. Au fost momente grele să îmi văd colegii în suferință. Să văd spitale întregi goale, pentru că medicii infectați erau transportați la Chișinău din spitalele raionale. Spitalele raionale au rămas goale, iar pe pacienți nu avea cine să îi trateze, să îi examineze. Erau în jur de 46 de pacienți la Terapie Intensivă unde am lucrat noi, cei din Iași. Cei mai mulți erau cadre medicale. Mai erau și pacienți de la accidente rutiere sau boli pulmonare care aveau și COVID-19. În 15 zile nu am reușit să avem un procent mare de vindecați. I-am lăsat în tratament, dar cu o evoluție bună. Patru pacienți am pierdut, dar aveau și alte boli – neoplasme, leucemie,” a spus medicul pentru Republica.ro.

Sursa foto: Republica.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW