Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Mărturia șocantă a mamei femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni: Am început să urlu. Nu era nimeni acolo

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: ,

Mama femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni a povestit miercuri, 2 august, pentru Antena 3 CNN, cum cadrele medicale au refuzat să îi acorde îngrijiri medicale fiicei sale, aflate în travaliu. 

Femeia de 24 de ani s-a prezentat la spital în travaliu și a fost refuzată pentru că nu există medic ginecolog de gardă. Aceasta urma să fie transferată la 60 de km distanță, în Slobozia, însă, în cele din urmă, a născut pe trotuar.

„În dimineața pe 31, la ora 5, am plecat de acasă cu copilul că îi era rău. M-am dus la Urziceni la spital. Acolo am intrat pe poarta spitalului cu mașina personală și cu fata în mașină.

Când am intrat pe holurile de la urgență, nu era nimeni, iar toate porțile și ușile erau deschise, dar nu era niciun cadru medical. Am început să urlu pe hol: nu este nimeni aici, că naște o femeie!”, a declarat mama tinerei.

Întrebata despre cauza acestui incident, femeia a indicat posibilitatea discriminării din cauza etniei lor de rome.

„Se poate să fie discriminare pentru că suntem romi. Poate că ne discriminează. Adevărul este că oricine merge acolo spune că are probleme și nu este respectat, dar nu știu ce să mai spun. Să se ia măsuri mai de sus”, a mai adăugat femeia.

Ministerul Sănătății și Poliția Ialomița au demarat anchete, pentru a verifica de ce medicii de la spitalul din Urziceni nu au putut să o asiste pe femeia care a născut în curtea spitalului.

Declarație inacceptabilă a primarului

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a afirmat că femeia care a născut în curtea spitalului Urziceni, după ce nu a fost primită la compartimentul pentru urgențe, ar avea un handicap grav, dar și că „nu știe de capul ei”.

„Știu că femeia are un handicap…mă rog, Doamne ferește! E surdo-mută sau ceva de genul ăsta… Asta contează mai puțin… sau că e de etnie romă … Săraca asta… nu știe de capul ei… e de aici din comuna asta din Bărbulești”, a spus primarul.

Sursa foto: Facebook / Marian Iordache 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW