Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


Martor în dosarul Belina: Transportul lui Liviu Dragnea si al prietenilor sai pe insulă era achitat de PSD / Fostul vicepremier Vasile Dâncu, citat ca martor la următorul termen

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , , , ,

La termenul de marți, din dosarul Belina, carea a avut loc la Tribunalul București, unul din martori, care lucrează ca pilot, a declarat că serviciile pentru transportul lui Liviu Dragnea si al prietenilor săi pe insula de pe Dunăre erau asigurate de PSD.  

Constantin Apăvăloaie, pilot de meserie, este proprietarul companiei de transport aerian Cobrex Trans Brașov și susține că a fost de câteva ori cu elicopterul pe insula Belina, la cererea lui Liviu Dragnea, pentru a lua sau a aduce diferite persoane..

“Arăt faptul că am fost o data sau de doua ori în zona brațului Pavel și a insulei Belina cu elicopterul, pentru a lăsa sau lua pasageri. Arăt faptul că erau solicitate de domnul Liviu Dragnea, efectuând transporturi aeriene de mai multe ori. El era solicitantul curselor,” a declarat Constantin Apăvăloaie, în fața instanței.

Conform acestuia, un alt pilot care lucra pentru companie, pe nume Victor Bucur, l-a dus pe Dragnea de câteva ori pe insula Belina.

“Efectuam zborurile și aterizam pe zona numită insula Belina. Imediat după ce aterizam, nu mai stăteam, plecam. Nu știu dacă este insulă din punct de vedere geografic, dar asa o identificam”, susține proprietarul companiei.

Pilotul a mai arătat că zborurile erau operate „în baza unui contract de prestări servicii încheiat între Cobrex Trans și PSD”. Potrivit acestuia, cursele au avut loc în 2017.

“Prima oară când m -am dus acolo, în 2015, era un câmp, o mlaștină. Am aterizat pe insulă singur, fără a transporta vreo persoană. Erau multe bălării. În urma unui transport al domnului Dragnea, atunci când am aterizat pe insulă am vorbit cu unul dintre administratorii de acolo solicitându-i să fie degajat terenul, întrucât în caz contrar nu mai aterizez acolo. Ulterior acesteia, m-am deplasat cu dl Dragnea pe insulă și era acolo o platformă în construcție. Am observat că terenul era compactat și avea beton pe câțiva metri pătrați. Pe aia am aterizat în siguranță,” povestește Apăvăloaie.

Pilotul a mai adăugat că, împreună cu Liviu Dragnea, a transportat mai multe persoane pe insula Belina.

“Am transportat cu domnul Dragnea mai multe persoane, pe aghiotantul acestuia, pe o persoană Adrian de la SPP, precum și alte persoane a căror identitate nu o pot spune. Erau cunoștințe, prieteni. Cel mai mult 4 persoane, dar de obicei 2-3 persoane.(…) Nu pot preciza că au fost perioade când îl aduceam pe dl Dragnea să-l las pe insulă și să-l iau peste câteva zile. Dar s-a întâmplat în campanie, după ce mergeam prin diverse orașe, să-l las în acea zonă, pe insulă,” mai spune acesta.

Următorul termen din proces va avea loc pe 10 martie, când a fost citat în calitate de martor și fostul vicepremier Vasile Dâncu.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *