Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Marș al Unirii: AUR aduce comunitatea la Alba Iulia pentru a celebra Ziua Națională

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2023 Etichete: ,

Mii de români se adună vineri dimineață într-un spectacol de solidaritate și patriotism la Alba Iulia, pentru a participa la un marș al Unirii organizat de AUR, la Alba Iulia. Mulțimea strigă “Trăiască, trăiască şi-n florească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi “Basarabia e România”.

AUR și-a propus să adune la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale, un număr de 10.000 de membri și susținători. Mihai Enache, liderul AUR București, a declarat că participanții din Capitală vor călători spre Alba Iulia cu un tren special, fără a expune simboluri politice, singurul steag acceptat fiind tricolorul.

Oamenii au pornit de la Gara Alba Iulia, în frunte cu liderul AUR, George Simion, şi urmează să ajungă la Catedrala Încoronării.
Trenul Unirii, cu care au venit o parte dintre participanţi, a fost întâmpinat în mai multe gări de oameni cu drapelul tricolor.
Aceștia au bannere pe care scrie „Moldoveni, ardeleni, munteni, suntem cu toții români”, iar majoritatea participanților poartă steaguri tricolore. Ei strigă cu entuziasm „Să trăiască și să înflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, precum și „Basarabia este o parte a României”.
Printre participanţii la această manifestare se află Claudiu Târziu, Ramona Ioana Bruynseels, Mugur Mihăescu, Ilan Laufer şi Daniel Florea.
De asemenea, cei prezenţi la marşul AUR au început să cânte “Treceţi, batalioane române, Carpaţii”.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW