Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marius Lazăr, liderul filialei române a clubului Hells Angels, va fi extrădat în SUA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 16 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Marius Lazăr, lider al clubului de motocicliști Hells Angels România, urmează să fie transferat în Statele Unite ale Americii, unde va fi cercetat pentru mai multe infracțiuni, printre care se numără trafic internațional de droguri de mare risc, spălare de bani sau complicitate la tentativă de omor, a anunțat luni, 16 ianuarie, Poliția Română.

Marius Lazăr a fost dat în urmărire internațională, după ce DIICOT, în colaborare cu organizațiile americane D.E.A. și U.S. Marshals, a pornit în anul 2020 o investigație ce viza membrii Hells Angels, implicați în traficul internațional de droguri.

Lazăr a fost, în schimb, prins la finalul anului trecut de polițiștii români, iar cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie.

El va fi cercetat în SUA pentru mai multe fapte prevăzute de Codul penal american, printre care se numără complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, încălcare regimului armelor și munițiilor, săvârșirea de acte pregătitoare pentru infracțiunea de omor, grup infracțional organizat, ce intră sub incidența legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act).

Echivalentul acestor infracțiuni în Codul penal românesc sunt infracțiunile de trafic de droguri de mare risc, spălare de bani sau complicitate la tentativă de omor.

În realizarea acestei operațiuni şi a extrădării, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au beneficiat de sprijinul de specialitate al polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale şi din cadrul D.G.P.M.B. – Biroul Urmăriri și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni.

Un aport deosebit l-a avut și M.A.E., prin Agentul Guvernamental la C.E.D.O., care prin demersurile întreprinse a reușit să lămurească situația specifică la Curtea Europeană, unde au fost atacate mandatul internațional de arestare și procedura extrădării”, se mai arată în comunicatul citat.

Comentarii