Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Marius Budăi, despre creșterea pensiilor anunțată de Florin Cîțu: Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea lor cu 26%

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 august 2020 Etichete: , ,

 Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a anunțat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căreia punctul de pensie va fi majorat cu 14% la 1 septembrie. Acesta îl acuză pe Florin Cîțu că ar fi luat șase miliarde din bugetul de pensii.

Fostul ministru a precizat că proiectul de lege „nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea lor cu 26%”.

Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%, ci tăierea lor cu 26%. Asta unu. Doi: Să ne explice fantasticul premier Cîțu de ce a luat șase miliarde din bugetul de pensii și i-a mutat în altă parte, numai dumnealui știe unde. Deci o parte din bani existau în cadrul bugetului Ministerului Muncii pentru această majorare, e adevărat că nu pentru toți 40%, dar se puteau completa. După cum am spus și la Ordonanța de Urgență care, într-un mod neconstituțional, amâna din nou creșterea alocațiilor, și acest lucru va fi amendat în Parlament. PSD este extrem de hotărât să facă acest lucru pentru că nu se poate ca incompetența unui Guvern care nu a știut sa ia masuri clare și ferme în economie să se deconteze pe cetățenii români”, a declarat fostul ministru al Muncii.

Punctul de pensie ar urma să fie majorat, începând cu 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 lei.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW