Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Marius Budăi, depistat la frontieră într-o mașină furată. Cum explică fostul ministru

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, care și-a prezentat demisia în contextul scandalului privind „azilele groazei”, a fost depistat la punctul de trecere a frontierei Sculeni într-un autovehicul raportat ca fiind furat.

Sâmbătă seară, la punctul de trecere a frontierei Sculeni din județul Iași, a fost supus verificărilor de frontieră un autoturism de marcă Audi A6, fabricat în anul 2009, înmatriculat în România în 2015, și înregistrat pe numele parlamentarului Dan-Constantin Șlincu. Informațiile au fost furnizate prima dată de Sursa Zilei.

Poliția de Frontieră a indicat că în data de 16 decembrie 2023, în jurul orei 20:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru verificările de frontieră un vehicul de marcă Audi A6, cu număr de înmatriculare românesc, pe sensul de intrare în țară.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016. În autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015. În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire“.

Marius Budăi, fost ministru, a oferit un răspuns în timp real la România TV, imediat după ce s-a răspândit informația că, în seara de sâmbătă, la Sculeni, a fost surprins ocupând un autovehicul raportat ca fiind furat, alături de un alt membru al Parlamentului.

„Eram în mașina colegului care a cumpărat-o în 2015 de la o persoană din Galați, care fusese luată din Belgia. Colegul meu a cumpărat o de bună-credință. Aseară am aflat că era dată în urmărire din 2016. Când am intrat în țară ni s-a comunicat că e furată. O să am o discuție cu MAI, sunt 8 ani de când a cumpărat-o. Era deja înmatriculată în România. Am crezut că e o farsă când ne-au zis că e furată. Ne-au informat despre proceduri, au zis că mașina trebuie să rămână pe loc. Am chemat altă mașină și am plecat spre casă. Poliția de Frontieră și cei de la Vamă au fost profesioniști”, a spus Marius Budăi.

În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că autoturismul respectiv se află în evidența SIS-bun cu o alertă pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016. În vehicul se aflau Marius Budăi și Dan-Constantin Șlincu, ambii membri ai Parlamentului României, care au prezentat pașapoarte diplomatice la controlul de frontieră.

Polițiștii de frontieră au inițiat un dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire, iar autoturismul a fost confiscat și transportat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni.

Potrivit Adevărul, Dan-Constantin Șlincu este recunoscut ca fiind apropiatul președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, care este subiectul unei investigații deschise recent de către DNA într-un dosar de corupție legat de Spitalul Județean Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW