Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Marius Budăi a anunțat că a semnat OUG pentru creșterea alocațiilor și a pensiilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2021

Marius Budăi a anunțat joi, 9 decembrie, că a semnat Ordonanțele de Urgență prin care vor fi majorate alocațiile elevilor și pensiile, urmând să intre în circuitul de avizare. Ministrul Muncii a precizat că cele două OUG vor fi adoptate de Guvern după ce vor primi toate semnăturile din partea ministerelor.

Am semnat două Ordonanțe de Urgență extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de Guvern”, a declarat Marius Budăi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD.

Alocațiile pentru copii vor crește, începând cu 1 ianuarie 2022, la 243 de lei.

În ceea ce privește pensiile, ministrul Muncii a precizat că pensia minimă va fi crescută la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorat la 1.586 de lei.

Mai mult, ministrul a anunțat că va fi instituită a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități, iar salariul minim va fi de 2.550 de lei, începând cu 1 ianuarie 2022.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Acum aţi dat la intors ? NUMAI pensionarii cu dizabilităţi primesc incă 1200 lei ?
    Se spunea altfel pină acum o zi.

  • Numai pt pensionarii cu dizabilităţi au avut loc atitea scumpiri ? DISCRIMINARE !
    Și așa nu e corectă treaba. Cel care nu a muncit va avea pensie egală cu cel care a muncit. DISCRIMINARE sau INECHITATE. Alegeţi.

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/marius-budai-a-anuntat-ca-a-semnat-oug-pentru-cresterea-alocatiilor-si-a-pensiilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/marius-budai-a-anuntat-ca-a-semnat-oug-pentru-cresterea-alocatiilor-si-a-pensiilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/marius-budai-a-anuntat-ca-a-semnat-oug-pentru-cresterea-alocatiilor-si-a-pensiilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW