Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Mărire de salariu pentru personalul public de la Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului sau Parlament

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , ,

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care modifică și completează Legea-cadru 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Astfel, cei care lucrează la Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului sau în serviciile Parlamentului ar urma să beneficieze de o mărire cu 15% a salariului de bază.

Proiectul de lege a fost inițiat de social-democrații Claudiu Manda și Doina Fedorovici, aceasta din urmă fiind cea care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă la fruntea organizației de femei a PSD, dar și de liberalul Ioan Chirteș, potrivit news.ro.

Funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, se arată în proiectul de lege menționat.

Proiectul mai are în vedere exceptarea instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională de la obligația publicării listei cu funcțiile din cadrul acestor instituții ce conține datele referitoare la drepturile salariale.

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 150 de voturi „pentru”, 71 „împotrivă” și opt abțineri, mergând, astfel, spre promulgare, după ce Senatul a adoptat proiectul de lege în anul 2018.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW