Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Mario Iorgulescu, mandat de arestare pentru 30 de zile

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: ,

Tribunalul București a decis joi să emită mandat de arestare preventivă în lipsă, 30 de zile, pentru Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu.Decizia instanței este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Mario Iorgulescu s-ar afla într-o clinică privată din Italia, unde se tratează în urma accidentului în care a fost implicat

Context

Anul trecut, Mario Iorgulescu a fost internat la UPU a Spitalului Elias în urma unui grav accident de circulație. Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, a pierdut controlulul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Oamenii legii nu au reușit să stea de vorbă cu Mario Iorgulescu, medicii de la Elias apreciind că nu era oportună realizarea activităţilor procedurale.

Pe 23 septembrie, Mario Iorgulescu a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas până la data de 7 octombrie.

După externare, tânărul a fost preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, pe 31 octombrie 2019, Mario a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.

Ulterior a fost emis un ordin european de anchetă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Mario Iorgulescu a aflat oficial acuzațiile care i se aduc în urma accidentului de circulație pe care l-a provocat pe 20 decembrie, acesta fiind citat pentru a i se aduce la cunoştinţă noua calitate procesuală.

Acesta însă nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională.

Noaptea accidentului

Conform procurorilor, pe 8 aufust 2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul mașinii, un Aston Martin model DBS, pentru a plecat spre un club din Parcul Herăstrău.

În timp ce se afla la volan, acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, a intrat pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o mașină marca Audi, condusă de un tânăr care a murit pe loc.

La momentul impactului, accelerația mașinii era apăsată la maxim.

„Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”, mai precizează procurorii.

Sursa foto: fanatik.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW