Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marine Le Pen se opune instituirii unui embargo asupra gazelor și petrolului din Federația Rusă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Lidera partidului Reuniunea Națională, Marine Le Pen, calificată în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, a declarat marți, 12 aprilie, că se opune interzicerii importurilor de petrol și gaze din Federația Rusă, relatează CNN

Într-un interviu la France Inter, politiciana de extremă dreaptă a menționat că este de acord cu toate celelalte sancțiuni impuse de Uniunea Europa, dar nu vrea ca cetățenii francezi să sufere consecințele sancționării petrolului și gazelor rusești.

„Sunt în perfect acord cu toate celelalte sancțiuni, dar nu vreau ca francezii să sufere consecințele acestora”, a spus Le Pen, citată de CNN.

Franța, ca multe alte țări europene, importă o mare parte din gazul său natural din Federația Rusă. 

Adesea criticată de oponenții politici pentru apropierea de Federația Rusă, în contextul războiului din Ucraina, Marine Le Pen și-a descris sprijinul pentru Putin ca reflectând dorința ei pentru o lume „multipolară”, potrivit Reuters.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen candidează în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Franța. Le Pen s-a situat cu 4% în urma actualului șef al statului în primul tur. Scrutinul electoral este programat pe 24 aprilie.

Fostul șef al statului francez, Nicolas Sarkozy, a anunțat public că îl va vota pe rivalul partidului său, Emmanuel Macron, și i-a încurajat și pe alții să facă la fel. Totodată, candidatul de extremă stângă Jean-Luc Mélenchon, care a ieșit pe locul trei în primul tur al alegerilor prezidențiale, și-a îndemnat susținătorii să nu o voteze pe Marine Le Pen, a mai scris CNN. 

Sursa foto: Facebook / Marine Le Pen

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *