Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marinarul român răpit în Togo a fost eliberat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2021

Marinarul român, răpit în pe 29 noiembrie de un grup de pirați în largul portului Lomé din Togo, a fost eliberat și urmează să fie repatriat, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. 

Amintim că atacul tancului petrolier Agisilaos, înregistrat în Insulele Marshall, a fost raportat pe 29 noiembrie 2020, în timp ce aceasta se afla în marș, la 5 mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo, arată sursa citată.

Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul avea la bord 23 de membri în echipaj, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi.

Comunicatul transmis de MAE

În continuarea informațiilor comunicate cu referire la incidentul produs la data de 29 noiembrie 2020, în largul portului Lomé (Republica Togo), în care a fost implicată nava Agisilaos, incident în cadrul căruia un cetățean român, membru al echipajului navei menționate, a fost răpit, Celula de Criză interinstituțională convocată imediat după incident din dispoziția ministrului afacerilor externe informează că cetățeanul român a fost eliberat și urmează să fie repatriat în zilele următoare.

Pentru soluționarea situației cetățeanului român, Celula de criză interinstituțională a întreprins, de la convocarea acesteia și până la eliberarea cetățeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare și cu parteneri internaționali.

Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităților specifice în vederea revenirii cetățeanului român, în siguranță, în țară.

Sursa foto: Facebook / Sindicatul Liber al Navigatorilor din România

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *