Monday, June 14, 2021
Jurnalism corect


Mariana Alexandru revine în magistratură – CSM a admis cererea consilierului DIICOT

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 iunie 2019 Etichete: ,

Mariana Alexandru revine în magistratură, urmând a fi încadrată ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Decizia a fost luată, marţi, de plenul CSM, cu 10 voturi pentru şi 5 împotrivă.

Cine este Mariana Alexandru

În prezent, Mariana Alexandru este consilierul şefului DIICOT, Felix Bănilă, alături de Oana Schimdt Hăineală.

Anterior, a fost procuror în cadrul DNA, pensionându-se în anul 2014. Până la preluarea conducerii DNA de către Laura Codruţa Kovesi, Alexandru a fost procuror şef adjunct al unei secţii a DNA.

Mariana Alexandru a formulat cererea de revenire în magistratură în urmă cu mai multe luni, însă a fost respinsă de Secţia pentru Procurori. Ulterior, s-a adresat plenului CSM, fiind admisă solicitarea.

Surse din sistem au precizat, pentru mainnews.ro, că la momentul primei cereri de revenire în magistratură, în anumite cercuri de putere, Mariana Alexandru era favorită pentru preluarea conducerii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul a participat la instrumentarea unor dosare precum Zambaccian, Gala Bute precum şi la cele privindu-i pe Cătălin Voicu sau Toni Neacşu.

La un an după pensionare, Mariana Alexandru a fost selectată de delegaţia UE de la Chişinău să meargă în Republica Moldova pentru a oferi asistenţă în domeniul investigării infracţiunilor financiare.

După ce a fost numită în funcţia de consilier al şefului DIICOT, Mariana Alexandru a fost informată că a fost vizată de un dosar aflat pe rolul DNA. Magistratul anunţa atunci că se va adresa justiţiei.

Soţul Marianei Alexandru a fost şef al Secţiei Militare din cadrul DNA, în prezent activând la Secţia Militară a Parchetului General.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW