Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Mariana Alexandru, colegă cu Laura Codruța Kovesi: Magistratul a plecat din DNA după ce Kovesi a preluat conducerea instituției

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 iulie 2019 Etichete: , ,

Mariana Alexandru, fost procuror DNA, ar fi putea fi colegă cu Laura Codruța Kovesi la Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de îndrumare și control. Secția pentru Procurori a CSM va decide miercuri dacă magistratul va fi delegat la PÎCCJ.

Mariana Alexandru a revenit în magistratură la începutul lunii iunie, fiind reîncadrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

În anul 2014, pe când era procuror la DNA, s-a pensionat, iar ulterior a acuzat presiuni din partea conducerii DNA de la acea vreme. Mariana Alexandru a luat această decizie chiar în timp ce instrumenta dosarul Gala Bute – ea fiind cea care a infirmat soluția inițială dată în cauză.

Ulterior, Mariana Alexandru a cerut reîntoarcerea la DNA, unitatea de parchet la care activa in momentul pensionarii, însă CSM i-a permis să se reîncadreze la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Mariana Alexandru are o vechime de 30 de ani în magistratură, timp în care a instrumentat dosare în care au fost condamnați, printre altii, Adrian Nastase, Elena Udrea, Catalin Voicu si Monica Iacob Ridzi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW