Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Mariana Alexandru, candidat la șefia DNA: Mi s-a cerut imperativ să plec. Eram acuzată de sustragerea unor documente din dosarele Mitrea și Năstase

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Mariana Alexandru a susținut, joi, interviul pentru funcția de procuror șef al DNA. Aceasta spune că s-a pensionat în 2014 din motive independente de ea și că a revenit în magistratură după ce acestea nu au mai existat. Procurorul a declarat că procurorii din DNA nu mai sunt motivați, iar printre obiective sale se află gestionarea dosarelor vechi și pregătirea procurorilor.

„În toamna anului 2014 conducerea DNA mi-a cerut imperativ să plec”, susține Mariana Alexandru.

Magistratul spune că i s-a întocmit un dosar penal în care era acuzat că ar fi sustras documente din dosarele lui Adrian Năstase și Miron Mitrea. Mai mult, Alexandru susține că nu i s-a permis să dea explicații și a decis să plece din sistem pentru a nu-i fi pătată imaginea, în condițiile în care în spațiul public se vorbea deja de un dosar în care ar fi fost vizat, fiind citate surse judiciare.

„Mi s-a cerut imperativ să plec. Eram acuzată de sustragerea unor documente din dosarele Mitrea și Năstase”, a precizat magistratul.

Profesia de procuror nu este una dintre acelea care permit o calificare la locul de muncă, ea se învață și se transmite, de sigur, pe baza unei pregătiri profesional solide. Nu numai în sistemul judiciar român, procurorul are o putere foarte mare, el poate să declanșeze investigații, poate să dispună măsuri intruzive în viața oamenilor cu efecte psihologice uriașe asupra oamenilor cercetați și a familiilor lor. De aceea greșeala trebuie să fie excepția iar nu regula.

Obiectivele pe care le-am propus reprezintă soluții la problemele curente ale direcției, însă privite în ansamblu, creionează o viziune pe termen lung care va dinamiza lupta împotriva corupției și va crește încrederea cetățenilor în activitatea direcției. Este foarte important să avem în vedere faptul că viitorul procurorul șef al Direcției va trebui să își armonizeze obiectivele cu cele ale procurorului general”, a declarat Mariana Alexandru.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW