Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Marian Neacșu, propus de PSD pentru funcția de secretar general al Guvernului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 decembrie 2021

Marian Neacșu a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcția de secretar general al Guvernului (SGG), a confirmat Marcel Ciolacu, președintele partidului.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu este atributul meu, este atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru că dorim să fie secretarul general”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, 1 decembrie, citat de News.ro.

Referitor la condamnarea penală pe care o are Marian Neacșu, Ciolacu a punctat că își asumă propunerea, iar Marian Neacșu „nu a furat nimic”.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Întrebat ce părere a avut premierul Nicolae Ciucă despre această propunere, el a replicat că „nu are nicio părere”.

Cine este Marian Neacșu

Marian Neacşu a re 57 de ani și în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În luna februarie 2016, el a fost condamnat de instanță la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.

Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

El a fost exclus din PSD în 2018, când partidul era condus de Liviu Dragnea, după ce a semnat o scrisoare în care mai mulți membri ai formațiunii au cerut ca acesta să facă un pas în spate de la conducerea PSD.

Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România, dar în luna în iunie 2019 a fost susţinut şi votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Foto: Facebook/ Marian Neacșu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW