Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Mari probleme cu aerul condiționat în trenuri / Explicațiile CFR Călători

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iulie 2022

România se află în plină atenționare de caniculă. Zilnic mii de călători sunt nevoiți să îndure în trenuri temperaturi chiar și de peste 40 grade Celsius, în condițiile în care aerul condiționat în continuă să rămână un lux.

Puși la zid în aceste zile, reprezentanții CFR Călători a publicat marți, 5 iulie, o serie de explicații pentru probleme de funcționare a instalației de aer condiționat în trenuri, nu însă și pentru situațiile când instalația lipsește cu desăvârșire.

Potrivit acestora, temperatura maximă optimă pentru funcționarea în parametri nominali ai vagonului este de +35°C, iar umiditatea de maxim 65%.

„Având în vedere că media temperaturilor exterioare din ultima perioadă este de peste 35-38°C°, ajungând conform determinărilor și a înregistrărilor din black box-ul procesorului de climatizare, în condiții de funcționare la temperaturi de peste 45°C – 48°C,  temperaturi exterioare dezvoltate la nivelul carcasei vagonului și umiditate de 80% (parametru raportat de către ANM), instalațiile de climatizare să nu mai poată atinge valorile de regim optim de funcționare”, susțin reprezentanții CFR Călători.

CFR Călători dă vina pe călători

În același timp, reprezentanții CFR Călători susțin că funcționarea sub parametri a aerului condiționat este cauzată și numărul mare de călători.

„Astfel că pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat și folosind întregul parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens”, au mai spus reprezentanții CFR Călători.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW