Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Marea Britanie va trimite Ucrainei unele dintre principalele sale tancuri de luptă

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Premierul britanic Rishi Sunak a indicat că Marea Britanie va trimite Ucrainei unele dintre principalele sale tancuri de luptă, împreună cu sprijin suplimentar pentru artilerie, în timpul unei convorbiri telefonice de sâmbătă cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Informaţiile din presă au sugerat că Marea Britanie a avut discuţii cu Ucraina pentru a livra tancurile Challenger 2, pentru a ajuta ţara să lupte cu forţele ruse invadatoare.

Biroul lui Sunak a declarat anterior că Marea Britanie îşi va coordona sprijinul cu aliaţii după ce Germania, Franţa şi Statele Unite au indicat săptămâna trecută că vor furniza vehicule blindate Ucrainei.

„Primul ministru a subliniat ambiţia Regatului Unit de a intensifica sprijinul nostru pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de tancuri Challenger 2 şi sisteme de artilerie suplimentare. Au convenit asupra necesităţii de a profita de acest moment cu o accelerare a sprijinului militar şi diplomatic global pentru Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Sunak.

Biroul premierului a spus că mai multe detalii vor fi furnizate în curând.

Challenger 2 este un tanc de luptă conceput pentru a ataca alte tancuri şi este în serviciul armatei britanice din 1994. Acesta a fost desfăşurat în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo şi Irak, potrivit armatei.

„Prim-ministrul şi preşedintele Zelenski au salutat alte angajamente internaţionale în acest sens, inclusiv oferta Poloniei de a furniza o companie de tancuri Leopard”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Sunak.

Andri Yermak, şeful personalului preşedintelui ucrainean, a mulţumit Marii Britanii pentru noul său pachet de apărare.

„Aceasta este o contribuţie importantă la apărarea libertăţii şi a democraţiei în Europa. Suntem recunoscători lui Rishi Sunak şi poporului (britanic) pentru ajutorul acordat”, a spus el pe Twitter.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW