Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Marea Britanie a anunțat un pachet de reduceri de taxe fără precedent în ultimii 50 de ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Guvernul Marii Britanii a anunțat vineri, 23 septembrie, că va adopta un pachet de reduceri de taxe fără precedent în ultimii 50 de ani și că, în paralel, va crește împrumuturile, pentru a stimula creșterea economică pe termen lung, relatează Agerpres.

Planul nostru este să extindem partea de ofertă a economiei prin reduceri de taxe şi reforme…Astfel vom transforma ciclul vicios de stagnare într-un ciclu virtuos de creştere”, a declarat ministrul de Finanțe, Kwasi Kwarteng, în Parlamentul britanic.

Cota maximă a impozitului pe venit (aplicabilă britanicilor care câștigă peste 150.000 de lire anual) va fi micșorată la 40% (de la 45%), iar cota de bază pentru impozitul pe venit va fi redusă la 19%, începând cu primăvara anului 2023. Ministrul de Finanțe susține că este vorba de o reducere de care vor beneficia 31 de milioane de persoane.

Taxa pentru achiziția de locuințe va fi, de asemenea, redusă și va fi reintrodusă scutirea de la plata TVA pentru turiștii care fac cumpărături în Marea Britanie.

Totodată, printre măsurile anunțate vineri se mai regăsesc limitarea dreptului la grevă, în cazul în care sindicatele și angajatorii eșuează în negocieri, crearea a 38 de zone de investiții, pentru stimularea persoanelor care vor să înceapă o afacere, reducerea autorizațiilor de construire, anularea majorării accizei pe alcool și eliminarea unui plafon pentru bonusurile plătite bancherilor.

Pachetul de măsuri este cea mai mare reducere de taxe adoptată de Guvernul Marii Britanii din anul 1972 încoace, arată Institute for Fiscal Studies.

Foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW