Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela, noi precizări în cazul ursului lăsat să agonizeze pe o șosea din Harghita: Prefectul și-a tratat funcția ca pe un rol decorativ/ Jandarmii au armament dar nu și tranchilizant

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat, luni, că prefectul județului Harghita și-a tratat funcția de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca pe „un rol decorativ”. 

„Prefectul a greşit când a tratat funcţia sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca pe o funcţie cu rol decorativ.  Sâmbătă a luat act de eveniment, a fost suficient în interpretarea lui, fără să se implice ca să nu existe o astfel de situaţie neplăcută.

Trebuie să verific cauza şi tot ce a dus la această situaţie prin care prefectura nu s-a implicat sau de ce nu s-au găsit de-a lungul timpului soluţii operative pentru a preîntâmpina asemenea situaţii neplpcute sau chiar dramatice. De ce nu au propus modificări legislative dacă nu aveau temei legal?”, a spus ministrul de Interne.

Demiterea prefectului de Harghita vine ca urmare a gestionării accidentului rutier de sâmbătă în care un urs a fost rănit și lăsat să agonizeze pe marginea șoselei.

Marcel Vela a mai adăugat și că jandarmii au avut temeiul legal să intervină și că dispun de armament specific, însă nu au tranchilizant.

Ministrul de Interne a mai afirmat că Harghita este singurul județ în care există un protocol local pentru intervenție.

„Am vorbit cu cei de la Jandarmerie. Există temei legal dar am aflat spre stupoarea mea că nu au tranchilizante. Au armament, dar nu au tranchilizante. În același timp, nu au proceduri pentru a autoriza sau a angaja medici sau specialiști care să știe cum să tranchilizare un animal. (…)În astfel de situații eu doresc să găsesc cauzele care au dus la o asemenea tragedie, unde a fost vidul (…) Sâmbătă seara, după ce a avut loc evenimentul și Inspectoratul Județean de Poliție, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au anunțat prefectul (din Harghita – n.r.) care s-a informat doar la primarul de la Praid dacă e ok și ce se întâmplă. În mod normal, prefect ești și în weekend, și în restul săptămânii”, a spus Marcel Vela.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW