Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Marcel Vela: Nereguli în cadrul Inspectoratelor de Poliție județene

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că s-au descoperit anumite nereguli în urma controalelor efectuate în cadrul Inspectoratelor de Poliție județene, precum promovarea în funcții cu câteva luni înainte de pensionare a unor polițiști.

„Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, nu neapărat că sunt în neregulă, dar au fost tolerate de-a lungul anilor şi de conducătorii din departamentele din minister, şi de miniştri sau chiar de sindicate şi ele pot fi îmbunătăţite”, a declarat vineri, la Digi 24, ministrul Afacerilor Interne, referindu-se la activitatea din inspectoratele de poliţie judeţene.

Marcel Vela: unele acte normative vin în favoarea celor care încalcă regulamentele

„Un exemplu poate fi cu privire la unele acte normative în favoarea celor care încalcă regulamentele şi nu pot fi anchetaţi sau analizaţi mai mult de un an şi dacă de la demararea anchetei administrative, disciplinare trec şase luni, este clasat dosarul, fie clasare, fie după un an a expirat timpul legal în care poţi să demarezi o anchetă administrativă, sunt anomalii care pot fi înţelese în anumite situaţii, dar nu doresc să fie catalogate, în viitor, ca privilegii”, a mai spus Vela.

În plus, Ministrul de Interne a specificat că în urma controalelor au fost descoperite și cazuri în care anumiți polițiști au fost promovați în funcții cu câteva luni înainte de pensionare, „pentru ca promovatul, care era pila inspectorului, să poată ieşi la pensie cu o pensie mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea. Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea unui om, nu în favoarea Ministerului.”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW