Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela, după demisia șefului Poliției Române: Este decizia corectă / Cine conduce interimar IGPR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, la scurt timp după demisia lui Liviu Vasilescu din funcția de inspector general al Poliției Române, că decizia este una convenită de comun acord pentru credibilitatea Poliției Române. Funcția de inspector general va fi ocupată interimar de chestorul Eduard Mirițescu.  

„Ați aflat deja astăzi că domnul Liviu Vasilescu nu mai este Inspector General al Poliției Române.
Este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării.
În urma discuției pe care am avut-o, domnia sa a achiesat să se retragă din funcția de Inspector General, precizând faptul că își dorește să continue munca de poliție și să își îndeplinească atribuțiile de ofițer. Poliția Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuții, adică aplicarea cu fermitate a legii și eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activități”, a afirmat Marcel Vela.

După demisia chestorului Liviu Vasilescu, conducerea IGPR va fi asigurată interimar de chestorul Eduard Mirițescu, actualul adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române. Anterior, Mirițescu a ocupat funcția de șef al IPJ Prahova.

Liviu Vasilescu a demisionat, marți, din funcția de inspector general al Poliției Române. Decizia a fost luată în urma scandalului creat în urma întâlnirii sale cu membri ai clanului Duduianu.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW